Когато сте взели твърдо решение да си подарите една екзотична екскурзия Банкок, трябва добре да планирате всичко – от тръгването през забележителностите до прибирането.

Няма спор, че столицата на Тайланд, Банкок е изключително колоритна. Декорираните със златни орнаменти храмове, многобройните статуи и шарени пана определено ще изглеждат чудесно в семейния ви албум.

Ето кои забележителности в Банкок не трябва да пропуснете, за да можете да се похвалите със завидна фото колекция.

Започнете с големия храмов комплекс, разположен на р. Чао Прая, наречен Арун – богът на Зората. Всичко в структурата на храма символизира планината Меру и разбирането на будизма за космоса. Тъй като планината Меру е център на света, тя е заменена от централна кула, която е висока 81 м. Има още четири по-малки кули, които са символи на боговете на различните посоки на света. Цялата тази монументалност е декорирана с уникално красиви керамични плочки, които са обагрени от всевъзможни цветя и митични същества. Този храм ще изглежда чудесно на снимка.

Следващата ви спирка е добре да е Кралският дворец и Храмът на Изумрудения Буда в Банкок. Може и да ви звучи прекалено екзотично. Кралският дворец има голямо количество сгради, богато обсипани със скъпоценни камъни и злато. Забележителни са пленителните градини и вътрешни дворове.

Храмът на Изумрудения Буда е разположен съвсем близо до Кралския дворец. Смята се, че това е един от най-богато украсените храмове в целия свят. Това не е пресилено и сами ще се убедите, когато го видите. Блясъкът на библиотеката на храма никак не е измамен. Навсякъде има златни медальони и позлатени статуи на ангели, изработени изключително прецизно. Заслужава си да се снимате в близък план, за да могат фрагментите да бъдат максимално детайлни и да не ги забравяте никога. Тук може да се види най-мащабната колекция с изображения на Буда. Главно място има полегналия Буда – позлатена статуя с височина 15 м и дължина 46 м. Възглавниците, върху които е полегнал Буда, са богато обсипани със злато и скъпоценности.