Как да открием скрит теч

В днешно време вече за доста неща технологиите са се пременили и докато в миналото откриването на течове беше труден и неясен процес, то в днешно време чрез използването на термографска камера имаме възможността да се локализира всеки един теч без дори да се кърти. По-принцип термографията е сравнително нова технология и само до преди няколко години беше приложима основно за военни цели, но нещата се променят.

Откриване на скрит теч: Съвети за ранно реагиране

Откриването на скрит теч в дома може да предотврати сериозни щети и неудобства. Един от най-явните индикатори за наличие на скрит теч е необяснимо влошаване на водния сметководител. Ако виждате увеличение в разходите за вода, без да сте увеличили потреблението си, това може да е знак за проблем. Други симптоми са появата на мокри петна на стените или таваните, както и необичайни следи на влага и мухъл в дома. Визуалното проследяване на влагата обаче не винаги е достатъчно, тъй като скрити течове могат да бъдат далече от източника на визуалния индикатор. За тези случаи, термовизионни камери или уреди за откриване на влага могат да се използват за точно локализиране на проблема. Независимо от метода, ранното откриване на скрит теч е от съществено значение за предотвратяване на по-големи щети и ремонтни разходи.

Оборудването изисква сравнително голяма инвестиция но ползите от клиентите са огромни. Принципа й на действие е прост но ефективен – чрез измерване на околните температури на близки обекти се стига до точното място и проблемната зона без никакви съмнение, нещо което за невъоръжено око е неневъзможно.

В София има фирма която се занимава професионално с откриване на течове без къртене и то работят на разумни цени. Нашите наблюдения са, че реагират изключително бързо и предоставят безплатен доклад след извършената диагностика, без допълнително заплащане.

Термографския анализ може да открива течове в бани, тераси и др. мокри помещения, също така може да се използва и откриване на пропуски и неизолирани стени и сгради, което в следващите години ще бъде актуално за повечето собственици на имоти в София и като цяло в България.

След приключване на диагностиката Вие ще бъдете запознати с проблемната зона и ще знаете от къде да започнете ремонта, без да се налага да къртите на посоки, тъй като не са малко случаите в които реално виждате теча е на едно място, а проблемната зона е на сантиметри и дори метри от тази точка.

Те са в състояние да открият течове и техните източници и да ги поправят, електрически повреди в следствие от пренатоварена ел инсталация, липсваща изолация и дори кражба на топлина от недобросъвестни съседи.

Ако имате желание да се обърнете към техните услуги посетете уеб сайта им: Термографски анализ

4.5/5 - (124 votes)
Comments
  • Много полезен пост! Благодаря за съветите!

  • Пробвах няколко от тези методи и се оказаха много ефективни! Благодаря!

  • Благодаря за съветите, ще ги опитам!

  • Благодаря за споделената информация! Ще го пробвам и аз.

  • Благодаря за съветите, надявам се и аз да бъда успешна!

  • Много интересен пост, ще го пробвам с удоволствие!

  • Каква интересна тема, с нетърпение ще прочета съветите!

  • Ще бъда любопитна да видя как да открием скрития теч!

  • Обещаваща тема, интересно ми е как може да се направи това!

  • Не подценявай малките течове, те често са по-опасни от големите!

Comments are closed.